top of page

Therapeutische diensten

onze specialisaties

selectie 2  bewerkt_56.jpg

Manuele therapie

"behandeling met de handen"

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met functiestoornissen van de gewrichten, zenuwen en spieren. 


Met behulp van manuele therapie kan de stoornis verminderd of verholpen worden door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen en manipulaties (ook wel bekend als "kraken").

Respiratoire Kinesitherapie

"Opnieuw bewust leren ademen"

Ademhalingskinesitherapie of respiratoire kinesitherapie heeft tot doel de longen van de patiënt zo snel mogelijk vrij te krijgen van mucus (slijm) en een rustige ademhaling mogelijk te maken; een normaal ademhalingspatroon na te streven en de patiënt te leren zijn ademhaling onder controle te houden.
Acute en chronische longaandoeningen zoals bronchitis, pneumonie, COPD, mucoviscidose, astma, hyperventilatie … worden behandeld door middel van specifieke ademhalingstechnieken.

selectie 2  bewerkt_38.jpg
Physical Therapy Session

Algemene kinesitherapie en revalidatie

"herstellen door middel van beweging"

Revalidatie is de verzamelterm voor het herstel na blessures, ongelukken of operaties. 

In een eerste fase zal de kinesitherapeut ervoor zorgen dat je mobiliteit (beweeglijkheid) toeneemt.  Nadien worden spieren versterkt.  Als laatste wordt er gefocust op functionele oefentherapie, met als doel alle dagelijkse activiteiten terug ongestoord te kunnen uitvoeren.

Fasciatherapie

" Het sterkste wat er is is zachtheid"

 Fasciatherapie is een respectvolle, zachte manuele therapie. Zachtheid, traagheid en precisie onderscheiden deze therapie. De fasciatherapeut werkt niet zozeer met een externe, manipulatieve kracht die correcties aanbrengt, maar past eerder technieken toe die de interne fysiologische systemen in het lichaam activeren.
Deze dragen bij tot een volledig en duurzaam genezingsproces.

selectie 2  bewerkt_58.jpg
Dry-needling.jpeg

Dry needling

"de kracht van de naald"

Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Zo’n (myofasciaal) triggerpoint is een zeer plaatselijke, pijnlijke verharding in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten waaronder uitstralingspijn, hoofdpijn en spierkrampen.

Het grote voordeel van deze techniek is dat er rechtstreeks op de problematische plaats kan worden ingewerkt.

 Omdat er geen vloeistof word geïnjecteerd, spreekt men van Dry needling.

Sportkinesitherapie en loopanalyse

"Waar passie en motivatie het succes zijn van herstel"

Binnen het domein sportrevalidatie focussen we voornamelijk op blessure herstel en prestatieverbetering van zowel competitiesporters als recreatieve sporters. Tijdens de behandelsessie wordt het volledige bewegingssysteem geanalyseerd waardoor we zwakke schakels kunnen opmerken. Afhankelijk van de sportdiscipline en de doelen van de patiënt wordt er een revalidatieplan opgesteld om de "return to sport" te optimaliseren.

Ook begeleiding in kader van blessurepreventie en/of optimalisatie van trainingsschema's komen in de sportkinesitherapie aan bod.

Bij ons kan u ook terecht voor loopanalyse.

Met behulp van videobeelden wordt bekeken waar de oorzaken van uw klachten tijdens het lopen liggen en op basis hiervan geven we advies en stellen we een gericht oefenschema op.

Wit zand en steen

Stress en burn-out coaching

"Terug tot jezelf komen"

 Stress en Burn-out zijn één van de meest voorkomende klachten van deze tijd. Iedereen kan hierdoor getroffen worden, man, vrouw, jong of oud...

Dit uit zich in verschillende problemen zoals: slaapproblemen, onrust, angsten, woede, verdriet, focus op het negatieve, laag zelfbeeld, moeilijk beslissingen kunnen nemen...

Door middel van verschillende technieken zoals ReAttach, EFT, mindfulness, ademhalingsoefeninge... kan hier op een efficiënte mannier een oplossing aan geboden worden.

Pediatrische ontwikkelingsstimulatie

"bevorderen van de normale ontwikkeling"

Als ouder is het niet altijd gemakkelijk om te weten of jouw kind op het normale ontwikkelingstraject zit.  Heb je het gevoel dat jouw kind achter loopt op zijn/haar leeftijdgenootjes of heb je een opmerking gekregen van een specialist? Samen bekijken we of dit al dan niet het geval is en in welke mate er nood is aan ontwikkelingsstimulatie om het grofmotorisch niveau terug op het ‘normale’ tijdsschema te krijgen. Dit doen we o.a. door het aanleren van oefeningen waarmee je thuis aan de slag kan gaan, je wordt als ouder mee betrokken bij de behandeling. 

Pediatrische ontwikkeling.png
bottom of page